Gratinert kylling i paprikasaus

Noen ganger i livet slumper man over en oppskrift som slett ikke ble som man hadde tenkt at den skulle bli! Når man er på keto havner man ofte, eller i hvert fall av og til, i situasjoner som gjør at man må improvisere – og da kan resultatet rett og slett bli magisk!

Vi som er i ketose, eller bare vil ha en lavkarbo middag og skal servere familien, må noen ganger tanke alternativt. Dette handler ofte om å kutte potet og ris, og som regel er dette en smal sak for både gamle og unge 🙂 Har vi salat nok så trenger vi ikke potet og ris!

Vel: denne middagen hadde jeg gledet meg skikkelig til, og jeg skulle legge inn kremost i kyllingbrystene og snurre de inn i bacon. Jeg hadde ikke kjøpt kyllingbryster, men kyllingfileter, så da måtte jeg rett og slett improvisere.

Løsningen: Ovnsgratinert kyllingfilet med bacon i paprikasaus – servert med salat.

Kanskje et av de klokeste valgene jeg har tatt som ketogeniker! Dette måltidet, ett av de mange i rekken som jeg har laget i løpet av mine 3-4 uker siden jeg startet på keto, er kanskje det beste og mest vellykkede jeg har smakt.

Nydelig. Punktum.

Oppskrift? Mye eksperimentering og fintfølelse her – men vi er lave på karbo…veldig lave.

* Kylling: Så mye du trenger. Stek lett på alle sider i pannen og krydre med salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form.

* Stek 150-200 gram bqcon og strø over kyllingen.

SAUSEN
* 1/2 løk og 1/2 paprika: kuttes småpent og stekes i smør i en lav kasserolle til løken roper om hjelp og glinser lett. Pass på med paprikaen: den er en liten luring – 6 gram karbo på 100 gram gjør denne til en liten karbotyv. Akkurat det samme gjelder for gul løk.
* Deretter har du i 2 pent kuttede og forholdsvis fete sjampingjonger. Husk pepper og salt i denne miksen.
* 1 ss med paprikakrydder skal oppi nå – bland det godt sammen, og la det gjerne stå å godgjøre seg. Dra det bare av platen og la det stå og kose seg i fellesskap i pannen.
* Kok opp 1 dl. med vann og ha i godt med kyllingbuljong…. og da mener vi dobbel dose.
* La det koke opp med buljongen før du heller oppi kveldens stjerne: 2 dl med fløte!

INN I OVNEN
* Vel, kyllingen ligger i en ildfast form
* Hell over den fantastiske paprikasausen du har laget – den skal dekke kyllingen – mer eller mindre!
* Peis den inn i ovnen på 200 grader – 5 min – deretter strør du over smelteost av et eller annet slag. Du kan raspe eller kjøpe en god ost!
* Etter ytterligere 15 minutter – totat 20 minutter – er det nok!

Kyllingen er nå supersaftig og gratinert med ost – sausen skal være vanvittig god!

Vi sier rett og slett: bon appétit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...