16 kilo overvektig? Hvordan gå ned i vekt på 4 måneder

Forsidebilde kjøtt

– en artikkel om keto-dietten og hvordan du går ned i vekt raskt

«Jeg er desperat etter å gå ned i vekt, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil føle meg bra igjen, og den eneste måten jeg vet hvordan er ved å gå ned litt i vekt.»

Tankegangen høres kanskje kjent ut, og det er ingen tvil om at målet ditt om å gå ned i vekt er rett rundt hjørnet! Det er enklere enn hva du skulle tro, og er du bestemt vil du klare det – enkelt!

Hvordan gå ned i vekt raskt på 4 måneder?

«Selv om du ikke kan se det ennå, begynner du allerede å føle deg bedre. Det er fordi fordøyelsessystemet og andre indre organer fungerer mer effektivt. Du kommer også til å begynne å trene igjen, noe som vil hjelpe deg å brenne fett. enda raskere.»

Fase 1: 4-ukers Keto-diett for nybegynnere

Denne første fasen av din 4-måneders vekttapsplan handler om keto-dietten. Hvis du er ny på denne dietten, her er en rask oversikt:

Fokuset her er på sunt fett, moderat protein og null karbohydrater. Hvorfor? For å venne kroppen til fett som sin primære drivstoffkilde i stedet for sukker. Når kroppen din kjører på fett – ketoner dannet av fett – blir du mer effektiv til å brenne av overflødig fett (lagret i form av triglyserider).

Hva bør jeg spise? Mat som smør, kokosolje, avokadoolje, extra virgin olivenolje er alle høye i sunt fett som vil hjelpe med vekttap. Sjømat som laks eller tunfisk og fiskerogn er også gode alternativer. Du kan også få en god dose fettsyrer fra matvarer som avokado eller oliven. Til slutt, sørg for å inkludere nøtter i kostholdet ditt – mandler eller valnøtter er begge gode kilder til betennelsesdempende omega-3-fettsyrer!

Hva bør jeg unngå? Karbohydrater og sukker! Men ikke bekymre deg; disse smultringene og kakene vil ikke være fristende lenger når du begynner å se resultater fra denne fasen!

Fase 2: Hvordan gå ned 9 kilo på 2 uker på Keto

I den andre fasen av keto-dietten vår skal vi legge til litt trening. Dette kan høres skremmende ut, men det kan være lett å jobbe inn i din vanlige rutine. Den beste måten er å gå turer eller sykkelturer før og etter middag.

For å gå ned 9 kilo på 2 uker på keto-dietten, må du spise en diett med høyt fettinnhold. Den ketogene dietten er en spesifikk type vekttapsplan med lavt karbohydrat som fokuserer på å spise minimalt med karbohydrater og spise mer fett og proteiner for å endre stoffskiftet slik at kroppen din bruker fett i stedet for å bruke karbohydrater som sin primære energikilde.

Målet vårt her er ikke bare å hjelpe deg å gå ned i vekt raskt – det handler også om å hjelpe deg å leve sunnere i hverdagen og permanent forbedre din generelle helse. I tillegg til å spise mat som inneholder mye sunt fett, er det viktig at du unngår bearbeidet mat, begrenser nevnte karbohydrater (spesielt stivelsesholdige som brød), spiser grønne bladgrønnsaker og øker proteininntaket.

I tillegg til disse kostholdsendringene, er det viktig at du drikker rikelig med vann (minst åtte glass per dag), får nok søvn (minst 8 timer per natt), trener regelmessig (minst 30 minutter per dag), og prøver å la være å stresse for mye med ting som er utenfor din kontroll!

Fase 3: Gå ned 2 kilo i uken på Keto

På dette tidspunktet har du vært på keto-dietten en stund, noe som betyr at du har spist fet og proteinrik mat. Du har sannsynligvis gått ned noen kilo nå. Med det i tankene er det viktig å vite at keto-dietten ikke bare er bra for kortsiktig vekttap, men også langsiktig vekttap. Problemet med dette er at mange mennesker ikke går ned i vekt på keto-dietten fordi de får i seg for mye fett, for mye protein eller begge deler. Det anbefales at du holder deg til de vanlige kaloriene (ca. 2000) gjennom dagen, slik at du ikke mister næringsstoffer fra musklene eller annet vev.

En fin måte å sikre at du går ned i vekt konsekvent er ved å bruke keto-dietter sammen med andre dietter som periodisk faste og en fiberrik diett. Dette vil bidra til å minimere eventuelle bivirkninger forbundet med disse typer dietter!

Med riktig kosthold kan du gå ned i vekt raskt og sunt.

En annen fordel med keto-dietten er raskt vekttap. Mens du prøver å gå ned i vekt, er det normalt å tvangssjekke vekten hver dag for å se hvor mye fremgang du gjør. Med denne metoden kan du forvente å se raske resultater, men det er et ‘men’ her. Mens de første dagene på keto sannsynligvis vil få deg til å gå ned i vannvekt og se en generell nedgang i kilo, er det ikke før kroppen din går inn i ketose at du begynner å brenne fett (også de mer gjenstridige ekstra kiloene) i stedet for glykogen. Husk på at karbohydrater binder opp mye mer vann i kroppen enn fett gjør.

Bare den første uken på Keto opplever de fleste et tap på 2-5 kilo, og ved slutten av en måned kan dette tallet dobles eller til og med tredobles hvis det kombineres med trening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...